© 2018 goodmourninghippo

Goodmourninghippo, voor unieke handgemaakte knuffels voor kinderen in een rouwproces. Ook het adres voor presentaties over kinderen die met rouw en verlies te maken hebben.

Voorbeelden van creatieve

manieren om een verlieservaring

te verbeelden.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

Even voorstellen...

Ervaring en opleiding

Mijn naam is Mariëtte Huizinga. Ik werk ruim 30 jaar in het basisonderwijs en heb in 2016 de Master SEN Gedrag afgerond bij de Hogeschool Utrecht.

Als gedragsspecialist heb ik mij o.a. verdiept in het gedrag van kinderen die met rouw en verlies te maken hebben. Daarbij gaat het niet alleen om verdriet bij een overlijden, maar ook om verlieservaringen als een echtscheiding, verhuizing of uithuisplaatsing bijvoorbeeld.

In juni 2019 heb ik de opleiding tot rouwbegeleider bij Buro Nazorg in Zwolle afgerond. 

Mijn wens is om een eindje op te lopen met grote en kleine mensen in hun rouwproces en hen na een aantal werksessies met hernieuwd vertrouwen invulling aan een veranderd toekomstbeeld te zien geven. 

Activiteiten

Voor mensen in de omgeving van rouwende kinderen is het goed om iets te weten over hoe kinderen rouwen en hoe je ze daarbij tot steun kunt zijn. Ik merk dat ik enorm bevlogen ben als het gaat om het begeleiden van schoolteams die hiermee te maken hebben en dat ik er energie van krijg om kennis hierover te delen. U kunt me uitnodigen om tijdens een ouderavond, in het schoolteam (studiedag bijv.) of anderszins een presentatie te laten geven over dit onderwerp. 

In mijn werk als rouw- en verliesbegeleider voer ik gesprekken met cliënten over hun verlieservaringen, die uiteenlopend van aard zijn. Ik gebruik daarbij ook graag creatieve werkvormen. Om te ontdekken of ik iets voor u/uw kind kan betekenen kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Goodmourninghippo

Ik ben  creatief en houd ervan om met mijn handen mooie dingen te maken. Toen ik zoveel kennis opdeed over kinderen die in hun jonge leven moeten leren omgaan met situaties die zo heftig zijn, kreeg ik het verlangen om materiaal te ontwikkelen dat helpend zou kunnen zijn voor kinderen in een rouwproces.

Dat resulteerde in een nijlpaardknuffel, die ik goodmourninghippo heb genoemd. Het is een stevige knuffel van zo'n 45 cm groot, met een hartvormig zakje voor op de tuinbroek of jurk, met een rits erin. Dit zakje is bedoeld om kleine briefjes en tekeningen te bewaren, die je nog zo graag had willen laten zien aan iemand aan wie dat niet meer kan.

Op zijn rug heeft goodmourninghippo een leren rugzak, bedoeld om briefjes in te stoppen waarop juist verdrietige, boze of wanhopige tekeningen of teksten zijn gezet.

Goodmourninghippo is sterk genoeg om die te dragen en het kind in kwestie kan op die manier zijn verdriet en boosheid even kwijt. Klik op 'foto's' om een indruk te krijgen.

Goodmourninghippo helpt kinderen om op een goede manier met hun rouwproces bezig te zijn. Ook scholen hebben inmiddels goodmourninghippo ontdekt en steeds vaker maak ik in opdracht van een schoolklas een goodmourninghippo voor een klasgenootje met een verlies.

Heel persoonlijk wordt het, als goodmourninghippo kleding draagt die gemaakt is uit kleding van een overledene, zoals de bloesjes die op de foto's te zien zijn. Klik op 'bestellen' om te lezen hoe u in het bezit kunt komen van een goodmourninghippo met kleding in de stof van uw keuze. 

Prentenboek

Ook ben ik bezig met een prentenboek over een schoolklas die een leerling moet missen. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now